Darknet Markets tjente flere penge end nogensinde i 2020

En Chainalysis-rapport viser, at der er færre darknet-markeder – men de vokser i omsætning.

  • Ifølge en Chainalysis-rapport falder darknet-markederne i antal, men stiger i indtægter.
  • Chainalysis antyder, at COVID-19 ikke var den største faktor i denne tendens.
  • Pandemien har imidlertid lagt pres på mørke netmarkedsleverandører på grund af anstrengte forsyningskæder og skibsruter.

Darknet-markeder har overgået deres 2019

Darknet-markeder har overgået deres 2019-omsætning i år med en måned til overs, ifølge en rapport offentliggjort af Chainalysis i går.

Darknet-markeder har altid beordret stor interesse for kryptosamfundet, der først blev udløst af den berygtede Silk Road, der plagede Bitcoins ry i dets formative år. Silk Road kan virke som en fjern hukommelse nu, men darknet-markederne har fortsat. Og mens antallet af markeder ser ud til at være faldende, tjener de resterende flere penge end nogensinde før.

„Mens den samlede darknet-markedsindtægt allerede har overgået totalerne i 2019, er det samlede antal indkøb og sandsynlige kunder også faldet betydeligt, selvom de resterende køb er til højere værdier,“ sagde Chainalsys.

Darknet-markedssælgere har lidt – som legitime leverandører har gjort – gennem et anstrengt port- og forsendelsesnetværk på grund af COVID-19. Ifølge Chainalysis er drivkraften for disse indtægter imidlertid en kombination af øget konkurrence og bestræbelser fra retshåndhævende myndigheder for at slå ned på selve markederne.

Derfor har markedet for mørke netmarkeder konsolideret sig til et mindre antal større aktører. Denne tendens understøttes af dataene, som viser et kraftigt fald i antallet af overførsler sendt til darknet-markeder, men en stigning i den samlede omsætning. I nedenstående graf er de inkluderede valutaer Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin og Tether.

At darknet-kunder foretager færre indkøb i alt

Disse tal viser, at darknet-kunder foretager færre indkøb i alt, men disse køb er i gennemsnit for større beløb. Ifølge Chainalysis indikerer dette to mulige situationer. Den ene, afslappede stofkøbere skifter væk fra darknet for at foretage deres køb, mens større købere simpelthen køber mere pr. Køb. To afslappede købere foretager større indkøb som reaktion på usikkerhed.

Men ifølge Ingo Fiedler, medstifter af Blockchain Research Lab, er denne tendens primært et resultat af stigende fokus på retshåndhævelse på mørknetmarkedsindustrien.

”Kun de mest sofistikerede kan tilsløre deres spor nu. Det forhindrer små forhandlere i at deltage i markedet og en naturlig tendens til færre, men større forhandlere på disse markeder, ”sagde Fiedler til Decrypt.

Denne teori understøttes af det faktum, at antallet af aktive mørke netmarkeder også er i tilbagegang. Ifølge Chainalysis er det samlede antal aktive markeder i november 2020 (37) det laveste antal set siden november 2017. Imidlertid er succesen med retshåndhævelse kun en mulig forklaring på dette fald.

„Administratorer trækker ofte exit-svindel, hvor markedet ophører med at fungere, men offentligt ser ud til stadig at være aktive, så administratorer kan fortsætte med at indsamle penge fra køb, der aldrig vil blive gennemført,“ sagde Chainalysis.

Uundgåeligt har COVID-19 også haft indflydelse på denne tendens.

COVID-19 og markedet for mørke netmarkeder

Mens Chainalysis sagde, at COVID-19 ikke var den største faktor i årets mørke netmarkedstendenser, har det haft en vis indvirkning. Specifikt har afbrydelser af forsyningskæder og skibsruter forårsaget forsinkelser på mørkemarkedet, hvilket har medført klager fra frustrerede kunder.

På et darknet-markedsforum sagde en kokainleverandør med base i Canada: „Da COVID-19 forårsager massive afbrydelser over hele landet, prøver jeg stadig på at holde priserne rimelige, men konkurrencedygtige,“ tilføjer,

„Canada-posten garanterer ikke to forretninger dag levering i øjeblikket. ”

Det kan være svært at køre en ulovlig online forretning.

Dieser Beitrag wurde unter COVID-19 veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.