Bitcoin faller snabbt under $ 16 000 som paraboliska Bull Run-pauser

Bitcoins pris har stigit upp under de senaste veckorna och slagit så högt som $ 16 485. Bitcoin hade visat en hel del motståndskraft över $ 16 000, vilket tidigare har fungerat som en stor omvänd punkt. På lördag föll dock flaggskeppskryptovalutan till så lågt som $ 15 755 inom några timmar eftersom tjurarna tycktes ta slut. Alternativa kryptovalutor (altcoins) lider också av bitcoins korrigering.

Var en korrigering lång försenad?

Det finns en gammal maxim som säger ”Vad som går upp, måste så småningom komma ner”. Tja, Bitcoin Trader har ökat snabbt sedan mars och överträffar mycket säkra tillflyktsorter och riskfyllda tillgångar. Myntet har fortsatt att klocka upp nya toppar och nå nivåer som inte sett sedan den härliga tjurmarknaden 2017. Som tidigare rapporterats av ZyCrypto tror analytiker att bitcoin har sett flera tillbakadrag på över 30% under tidigare tjurkörningar, och detta rally var inget undantag. .

Andra föreslog att bitcoins rally från $ 9 000-nivåer till nästan $ 16 500 under en så kort varaktighet var lite översträckt baserat på tekniska indikatorer. Som sådan förväntades en period med en liten tillbakadragning eller konsolidering. Antagligen började bitcoinmarknaden korrigera idag.

Kungen av kryptor sjönk till 15 750 $ tidigare på dagen. Kryptovalutan har dock återhämtat sig något till $ 15 924,86 vid presstiden, en nedgång på 2,03% på dagen. Ethereum (ETH) har också dragit tillbaka 0,90% på dagen till $ 458,46. Chainlink (LINK) har tappat 2,09% medan Litecoin (LTC) störtar 2,21%. Ripples XRP och Bitcoin Cash (BCH) är de enda kryptovalutorna i topp tio bokningsvinster på 3,70% respektive 1,28%.

Vad är nästa för BTC?

Handlare och analytiker är delade om huruvida bitcoin ser en djupare tillbakadragning på kort sikt eller om detta bara är en liten hicka innan nästa stora ben upp. Enligt näringsidkaren Cantering Clark är bitcoinmarknaden redo att se en betydande nedgång på kort sikt. Handlaren sa nyligen:

”Jag älskar att bli högljudd med alla andra när skit pumpar, men jag håller på att säkra väskan och spelar på kort sikt just nu. Jag känner att vi blir heta, jag tror att marknaden orsakar mest smärta ner snarare än upp. Spotspelare får inte en enkel resa. ”

Medan BTC kan fortsätta dumpa på kort sikt, förväntar sig nyckel-kryptoinvesterare ett omprövning av 2018 års helt höga $ 20 000 före årets slut. Till exempel uttalade bitcoin-miljardären och VD för Gemini-utbytet Tyler Winklevoss i en tweet:

”Jag tror att vi kommer att se ett pris som är helt klart för #Bitcoin innan 2020 är över. Även om priset har klättrat från 10k till nästan 14k på mindre än en månad, har det inte riktigt gått på en breakdown än. När vi börjar se 3-5k-stigningar kommer tjurarna att vara på språng. ”

Dieser Beitrag wurde unter Medien, tweet veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.